Když nejsou fazolky čerstvé, poradíme si i se zamrazenými. Vynikající recept.
Hodnocení
4.7
/ 5 (37x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Máslo1-2 lžíce
Ocet
Kopr
Cukr krupice
Ostatní
Cibule1 ks
Fazolové lusky2 balíčky
Smetana 12%1 ks
Podle potřeby
Hladká mouka
Postup přípravy
Zamrazené fazolky povaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Podle potřeby hotové fazolky nakrájíme na menší kousky.
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme hladkou mouku a podlijeme vodou z uvařených fazolek. Rozmícháme a přidáme i fazolky. Do omáčky vlijeme smetanu, přidáme kopr podle chuti, sůl, cukr, ocet a fazolky na smetaně s koprem již jen prohřejeme.
Fazolky na smetaně s koprem podáváme s vařeným bramborem a vejcem.
Fazolky na smetaně vařím podle babičky od nepaměti,máme je moc rádi. Kopr miluju. Ale nikdy mě nenapadlo tyto dvě pochutiny spojit. Určitě to je moc dobré, brzo uvařím a moc děkuju za recept a inspiraci! Na oplátku poskytnu můj recept na šašlik, získaný od kamaráda z Ukrajiny a mockrát vyzkoušený s velkým ohlasem - do mísy dáme kousky kuřecího nebo vepřového masa , přidáme docela dost nakrájené cibule na větší kousky, osolíme, zalijeme kefírem, přidáme kopr a necháme v lednici marinovat přes noc. Druhý den lovíme kousky masa a cibule, napichujeme na jehlu a grilujeme. Neskutečná dobrota.