Čistě zeleninový recept na hlavní chod. Pro chuť nesmí v receptu chybět pořádná dávka koření.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Olej10 ml
Cibule1 ks
Jablko1 ks
Voda75 ml
Mrkev2 ks
Rajčatový protlak2 lžíce
Bobkový list1 ks
Sójová omáčka1 lžíce
Chilli koření1 špetka
Bílé fazole250 g
Mletá sladká paprika1 lžička
Konzervovaná rajčata400 g
Postup přípravy
Namočené fazole scedíme, zalijeme čerstvou vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Plamen stáhneme, nádobu přikryjeme a 40 minut mírně vaříme. Uvařené fazole scedíme a odložíme stranou.
Na pánvi rozehřejeme olej a na něm 5 minut mírně smažíme nakrájený česnek a cibuli. Přidáme fazole a 3 minuty dusíme.
Přidáme mrkev, jablko, rajčata, rajčatový protlak, papriku, chilli koření, bobkový list, sójovou omáčku a jablečnou šťávu nebo med.
Přivedeme do varu, přikryjeme a mírně vaříme 30 - 40 minut. Jestliže je směs příliš suchá, přidáme trochu vody. Vyndáme bobkový list.
Fazole v rajčatové omáčce dochutíme podle libosti. Fazole v rajčatové omáčce podáváme horké jako hlavní chod.