Fazole mungo s rajčaty

Jednoduchý recept, jak si připravit fazole mungo.


5.04x
30 min

Postup přípravy

Mungo fazole propláchneme a necháme namočené ve vodě přes noc (8 - 12 hodin). Poté fazole scedíme a v nové vodě, kterou jsme osolili, uvaříme doměkka. Stačí cca 10 - 15 minut. Poté mungo scedíme.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky, očištěnou cibuli i s částí natě nakrájíme najemno.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme rajčata, krátce orestujeme a přisypeme scezené mungo fazole. Vše dobře promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme kořením Horalka. Pár minut prohříváme a máme hotovo.

Fazole mungo podáváme jako teplý hlavní chod. Můžeme podávat samotné, nebo přikusovat chléb. Hodí se i jako teplá zeleninová příloha.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazole mungo s rajčaty

Zpět na recept