Fazole v pikantní omáčce s uzeninou

Snadný recept na sytý hlavní chod vhodný pro zimní období. Velké bílé fazole ve smetanovo-paprikové pikantní omáčce s uzeninou vás jistě zahřejí.


4.728x
120 min

Postup přípravy

Velké bílé fazole namočíme na 12 hodin do studené vody. Nabobtnalé fazole scedíme, zalijeme čerstvou vodou a neosolené uvaříme téměř doměkka. Předvařené fazole slijeme a necháme na sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

Na oleji necháme zvolna zesklovatět cibulku a česnek. Pak přidáme sladkou i pálivou mletou paprikou a za stálého míchání vše krátce opečeme. Tento základ podlijeme vývarem, vložíme fazole, bobkový list, sůl, pepř a zakryté zvolna vaříme, dokud nebudou fazole zcela měkké. Pak odstraníme bobkový list a tyčovým mixerem několikrát promixujeme jen tak, aby se část fazolí rozmělnila a tím pokrm zahustila a ostatní fazole zůstaly celé. Pak k fazolím přidáme oblíbenou uzeninu (mohou to být nakrájené vídeňské mini párky nebo klobásky), směs zjemníme smetanou a zvolna prohřejeme.

Fazole v pikantní omáčce s uzeninou rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazole v pikantní omáčce s uzeninou

Zpět na recept