Fazole s kuřecím masem

Další luštěninové jídlo ostřejší chuti.


2.9211x
75 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
sůl
2 kspórek
2 kschilli papričky
75 gcizrna
2 lžícevinný ocet
75 gčervené fazole
75 gbílé fazole
2 kskuřecí řízek
500 mlsterilovaná rajčata
cayenský pepř
75 gstrakaté fazole

Postup přípravy

Všechny fazole a cizrnu důkladně propláchneme a namočíme přes noc zhruba do 1 litru studené vody. Druhý den opláchneme a osušíme kuřecí řízky. Oba pórky očistíme, omyjeme a pokrájíme na špalíčky. Z řízků nakrájíme malé medailónky a na rozpáleném oleji je z každé strany přibližně 4 minuty opékáme. Nakonec maso osolíme, opepříme a vyjmeme. Ve výpeku krátce orestujeme pórek, přidáme fazole s cizrnou i vodou a vaříme zakryté přibližně hodinu. Chilli papričky očistíme, omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Rajčata slijeme a necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Toto vše přidáme k fazolím přibližně po 30 minutách varu, osolíme, opepříme a dochutíme octem. Přibližně na posledních pět minut vložíme kuřecí medailónky a prohřejeme. Ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazole s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena