Fazole s kuřecím masem

Další luštěninové jídlo ostřejší chuti.


2.9211x
75 min

Postup přípravy

Všechny fazole a cizrnu důkladně propláchneme a namočíme přes noc zhruba do 1 litru studené vody. Druhý den opláchneme a osušíme kuřecí řízky. Oba pórky očistíme, omyjeme a pokrájíme na špalíčky.

Z řízků nakrájíme malé medailónky a na rozpáleném oleji je z každé strany přibližně 4 minuty opékáme. Nakonec maso osolíme, opepříme a vyjmeme. Ve výpeku krátce orestujeme pórek, přidáme fazole s cizrnou i vodou a vaříme zakryté přibližně hodinu.

Chilli papričky očistíme, omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Rajčata slijeme a necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Toto vše přidáme k fazolím přibližně po 30 minutách varu, osolíme, opepříme a dochutíme octem.

Přibližně na posledních pět minut vložíme kuřecí medailónky a prohřejeme.

Ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazole s kuřecím masem

Zpět na recept