Falešný marcipán pro potahování i modelování

Recept na falešný marcipán pro potahování i modelování různých sladkostí.


5.02x
20 min

Postup přípravy

Cukr moučka a sušené mléko prosejeme, přidáme rozpuštěný tuk na pečení, 4 - 5 rovných lžic medu a vody a 2 lžíce mandlového aroma. V původním receptu, který mám od Anelis, byla uvedena celá lahvička aroma. To se mi však zdálo až moc, já dávám 2 lžíce a stačí to.

Hmotu dobře zpracujeme. Ve finále by měla mít konzistenci modelíny a být lesklá. S falešným marcipánem můžeme hned pracovat. Hmotu uchováváme řádně zabalenou v mikrotenovém sáčku někde v chladu. Před dalším použitím strčíme hmotu na pár sekund do mikrovlnné trouby a propracujeme mokrýma rukama.

Falešný marcipán používáme pro potahování i modelování různých sladkostí podle fantazie.
user-icon

autor kkeekkee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Falešný marcipán pro potahování i modelování

Zpět na recept