Tyto chutné placky se mají podávat tak horké, aby syčely ještě na stole.
Hodnocení
3.1
/ 5 (102x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Olej2 lžíce
Sůl
Cibule2 ks
Chilli paprička4 ks
Tortilla12 ks
Žampiony230 g
Paprika červená2 ks
Paprika zelená2 ks
Mletý černý pepř
Drcený koriandr2 lžičky
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek nasekáme. Papriku a chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a česnek a opékáme je za občasného zamíchání zhruba 5 minut doměkka. Potom vmícháme zelenou a červenou papriku, čili papričky a koriandr a směs za občasného zamíchání opékáme 10 minut.
Mezitím ohřejeme na suché pánvi placky (každou placku zahříváme půl minuty na každé straně). Můžeme také ohřát všechny tortilly najednou v mikrovlnné troubě podle návodu na obalu.
Ke směsi s paprikami přidáme žampiony a opékáme je za stálého míchání asi minutu. Směs podle chuti osolíme a opepříme, rozdělíme na ohřáté placky, placky zabalíme a ihned podáváme.
Recept na fajitas vystačí na 6 porcí.
Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů
Ja mel teda fachitas v mex. restauraci, a tam jsem dostal na sycici panvi zeleninu i maso, k tomu velkej talir vsemozny neosmazeny zeleniny, rajzi, omacek, chily a nevic co vsechno tam jeste bylo....K tomu jeste 3 tortilly a fakt sem si naramne ochutnal:) tze pokud jedete kolem Kutný Hory, kousek od Morovýho sloupu je mex. restaurace:) doporucuji, krasna, prijemna, pohotova servirka + vytecne jidlo, co víc si přát...
pavel
Re:
maso a zvlašt osmažená zelenina se podává na rozpálené pánvy a pokape se citronem