Džuveč z pasírovaných fazolí

Fazolový nášup s cibulí a slaninou.


3.01048x
45 min

Postup přípravy

Fazole den předem propláchneme a namočíme.

Dvě velké cibule a česnek oloupeme a vcelku je přidámek namočeným fazolím. Fazole s cibulí uvaříme doměkka. a necháme vychladnout.

Zatím si oloupeme zbytek cibule a nakrájíme ji na tenká kolečka. Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo a kolečka cibule osmažíme dozlatova. Cibuli odstavíme a zaprášíme mletou paprikou.

Vychladlé fazole scedíme a propasírujeme. Přidáme k nim polovinu restované cibule, směs osolíme, opepříme a promícháme.

Vymažeme si zapékací misku nebo pekáček. Do vymaštěné misky narovnáme fazole promíchané s cibulí, navrch naskládáme zbytek cibule a úplně nahoru plátky slaniny nebo uzeného bůčku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.

Džuveč ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Džuveč z pasírovaných fazolí

Zpět na recept