Recept na krémový dýňový cheesecake. Je lahodný a vůbec ne těžký na přípravu.
200 g | sušenky Lotus |
110 g | máslo |
1 lžička | skořice mletá |
350 g | smetanový sýr Philadelphia |
100 g | třtinový cukr |
2 lžíce | smetana na vaření |
200 g | dýňové pyré |
1 ks | vejce |
Nejdříve si připravíme korpus na dort. Sušenky vložíme do mixéru a rozdrtíme na jemný prášek, poté přidáme máslo a znovu mixujeme. Připravenou hmotu napěchujeme na dno dortové formy, uhladíme a uděláme okraje.
Do mísy vložíme smetanový sýr, přidáme smetanu, třtinový cukr, vejce a dýňové pyré. Vše spolu promícháme do tekutého krému. Krém přendáme na připravený korpus a takto připravený dort vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, po upečení necháme cheesecake v troubě vystydnout.
Luxusní podzimní dýňový dort s pekanovými ořechy krok za krokem
Podzim už klepe na dveře, takže je ideální čas na něco sladkého. V tomto receptu vám ukážeme, jak si připravit vynikající kořeněný dort s dýní a šlehačkou krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena