Lahodné a jemné placky s nevšední a krásnou barvou, hodí se ke každé příležitosti. Zkuste tuto variantu zdravějších placek, které nebudou nasáté tukem.
těsto | |
---|---|
350 g | dýně Hokaido |
200 g | špaldová hladká mouka |
1 ks | vejce |
2-3 stroužky | česnek |
2 lžíce | majoránka |
2 špetky | sůl |
150 g | tvrdý sýr |
Dýni oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, majoránku, prolisovaný česnek a špaldovou mouku. Můžeme přidat také trochu nastrouhaného tvrdého sýra nebo nivu. Velkou lžící nabíráme těsto a klademe na plech vyložený pečicím papírem hromádky, které upravíme do podoby placek.
Dýňové placky vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 - 190 °C asi 40 minut dozlatova.
Dýňové placky z trouby jsou lehčí variantou smažených placek.
Thajsko, Indie i Amerika: Dýně a její zpracování ve světových kuchyních
Dýně známe jako báječnou podzimní dekoraci, ale mnozí z nás nedají dopustit ani na zdravé a chutné dýňové pokrmy. Na zahradách dýně působí tak trochu jako rozpínavý plevel, ale nakonec jsme rádi za úrodu plodů, které při správném skladování mohou vydržet až do jara. A česká kuchyně rozhodně není jediná, ve které má dýně na podzim stálé místo ve zpracování.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena