Skvělá podzimní snídaně. To jsou dýňové lívance. Zaručeně zaujmou vaše chuťové pohárky svou bohatou chutí a vůní.
80 g | dýňové pyré |
120 ml | ovesné mléko |
100 g | Hladká mouka nebo špaldova |
1 lžička | kypřící prášek bez fosfátů |
1 lžička | mletá skořice |
2 lžíce | třtinový cukr |
2 lžíce | Olej na pánev |
Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýňi rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme. Dáme do hrnce s vodou, přidáme cukr a vaříme do měkka. Uvařenou dýňi rozmixujeme tyčovým mixérem do pyré.
Do mísy nasypeme mouku, skořici, třtinový cukr a kypřící prášek a zamícháme. Poté nalijeme ovesné mléko, dýňové pyré a metličkou vyšleháme a necháme pár minut odstát.
Na pánev nebo na lívanečník nalijeme trochu oleje a tvoříme lívance, které smažíme z obou stran.
Na zdobení dýňových lívanců můžeme použít kokosový jogurt, který skvěle doplní brusinky a javorový sirup.
Sladké dýňové bábovičky krok za krokem
Dýňové bábovičky jsou skvělou volbou, jak přivítat podzimní období a jeho typické chutě do své kuchyně. S kombinací dýně a koření vytváří tento dezert dokonalou sladkou chuť podzimu. Dejte se do práce a užijte si tuto sladkou pochoutku k šálku horkého nápoje.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena