Skvělý a jednoduchý moučník jako dělaný pro sychravé podzimní víkendy.
těsto | |
---|---|
1 hrst | dýně Hokaido |
2 hrnečky | polohrubá mouka |
1 hrneček | cukr |
3 ks | vejce |
5 lžic | olej |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrneček | mléko |
2 lžíce | pomerančová kůra |
2 lžíce | pomerančová šťáva |
poleva | |
3 lžíce | cukr moučka |
2 lžíce | horká voda |
2 lžíce | citronová šťáva |
na ozdobu | |
1 ks | pomeranč |
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a mléko. Vymícháme vláčné těsto a nakonec přidáme najemno nastrouhanou dýni, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.
Těsto vlijeme do formy nebo pekáčku s pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů, cca 30 minut.
Po upečení buchtu vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po úplném vychladnutí přelijeme vršek buchty citronovou polevou, kterou si připravíme z moučkového cukru, vody a citronové šťávy. Nakonec ozdobíme plátky pomeranče a necháme zatuhnout.
Dýňová buchta s pomerančem a citronovou polevou chutná výborně ke kávičce i čaji.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena