Dýňová buchta s pomerančem a citronovou polevou

Skvělý a jednoduchý moučník jako dělaný pro sychravé podzimní víkendy.


0.00x
60 min
1×

Ingredience

těsto

1 hrstdýně Hokkaido
2 hrnečkypolohrubá mouka
1 hrnečekcukr
3 ksvejce
5 lžicolej
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnečekmléko
2 lžícepomerančová kůra
2 lžícepomerančová šťáva

poleva

3 lžícemoučkový cukr
2 lžícehorká voda
2 lžícecitrónová šťáva

na ozdobu

1 kspomeranč

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a mléko. Vymícháme vláčné těsto a nakonec přidáme najemno nastrouhanou dýni, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.


Těsto vlijeme do formy nebo pekáčku s pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů, cca 30 minut.


Po upečení buchtu vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po úplném vychladnutí přelijeme vršek buchty citronovou polevou, kterou si připravíme z moučkového cukru, vody a citronové šťávy. Nakonec ozdobíme plátky pomeranče a necháme zatuhnout.


Dýňová buchta s pomerančem a citronovou polevou chutná výborně ke kávičce i čaji. 

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová buchta s pomerančem a citronovou polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena