Kyprá cuketová buchta

Skvělý, jednoduchý a rychlý moučník zjemněný cuketou, který chutná i jejím odpůrcům.


5.04x
30 min
1×

Ingredience

těsto

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
1 hrnekmléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kskypřící prášek
1 ksmenší cuketa

na ozdobu

2 lžícecukr moučka

Postup přípravy

Mouku, cukr, mléko, vejce, olej a kypřící prášek smícháme v míse do řidšího těsta, nakonec přidáme nastrouhanou menší cuketu a znovu dobře promícháme. Pro barvu můžeme přidat kakao. Těsto přelijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Cuketovou buchtu pečeme zhruba 20 minut, řídíme se dle zkušenosti s vlastní troubou. Zkontrolujeme špejlí. Po upečení necháme kyprou cuketovou buchtu vychladnout a podáváme posypanou moučkovým cukrem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyprá cuketová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena