Kyprá cuketová buchta

Skvělý, jednoduchý a rychlý moučník zjemněný cuketou, který chutná i jejím odpůrcům.


5.04x
30 min
1×

Ingredience

těsto

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
1 hrnekmléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kskypřící prášek
1 ksmenší cuketa

na ozdobu

2 lžícecukr moučka

Postup přípravy

Mouku, cukr, mléko, vejce, olej a kypřící prášek smícháme v míse do řidšího těsta, nakonec přidáme nastrouhanou menší cuketu a znovu dobře promícháme. Pro barvu můžeme přidat kakao.

Těsto přelijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Cuketovou buchtu pečeme zhruba 20 minut, řídíme se dle zkušenosti s vlastní troubou. Zkontrolujeme špejlí.

Po upečení necháme kyprou cuketovou buchtu vychladnout a podáváme posypanou moučkovým cukrem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyprá cuketová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.