Dýňové karbanátky s rýží

Recept na smažené karbanátky z dýně hokaido, mrkve, cibulky a rýže.


5.08x
60 min

Postup přípravy

Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostky. Mrkev očistíme nastrouháme nahrubo. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu osmažíme na troše oleje, mírně osolíme a zalijeme vodou. Povaříme doměkka.

Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru, vaříme do změknutí, scedíme přebytečnou vodu a necháme zchladnout. Do uvařené rýže nastrouháme sýr. Přidáme vejce, mrkev s dýní a cibulkou, nezapomeneme na libeček. Do směsi přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly lehce tvořit dýňové karbanátky.

Dýňové karbanátky smažíme dozlatova z obou stran a odkládáme je na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Dýňové karbanátky s rýží podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou jako hlavní chod. Jsou dobré i zastudena.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňové karbanátky s rýží

Zpět na recept