Dvanáctihodinová kachna

Sice dlouhá doba pečení, ale zato vynikající skvělá dobrota na každou příležitost.


4.823x
6×

Ingredience

1.5 dlmed
1 kskachna (cca 1,7 kg)

podle chuti

sůl
kmín

Postup přípravy

Kachnu umyjeme, osušíme, odřežeme přebytky tuku a důkladně osolíme zevnitř i zvenku. Posypeme ji kmínem. Kachnu dáme do pekáče, mírně podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme 6 hodin v troubě předehřáté na 90 °C. Potom teplotu zvýšíme na 120 °C a pečeme dalších 6 hodin. Hodinu před koncem pečení kachnu odkryjeme, potřeme medem a do konce pečení ji podle potřeby potíráme. Dvanáctihodinovou kachnu rozkrájíme na porce a podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dvanáctihodinová kachna

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena