Dušený špenát s lučinou

Další z mých vlastních receptů, jak tradiční pokrm vylepšit. Žádné mléko, žádné vejce ani mouka k zahušťování.


4.09x
35 min

Postup přípravy

Špenátový protlak necháme trochu povolit. Mezitím oloupeme cibuli, brambory a česnek, cibuli nasekáme na kostičky, brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce uvaříme natvrdo.

Protlak dáme do středního hrnce, zalijeme horkou vodou a při střední teplotě a za občasného míchání necháme rozpustit. Přidáme tamari a vegetu. Mezitím si v dalším hrnečku na troše olivového oleje osmahneme cibulku s nastrouhaným bramborem, jen krátce, ochutíme černým pepřem.

K již prohřátému špenátu přidáme bramborovo-cibulovou směs, chvíli povaříme, přidáme lučinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Opět povaříme. Nakonec vmícháme prolisované stroužky česneku, majoránku a už stačí jen 5 minut prohřát a probublat. Celková tepelná příprava je maximálně 25 minut.

Dušený špenát s lučinou rozdělíme do dvou talířků nebo misek, přidáme uvařené vejce, které jsme po oloupání rozkrojili na čtvrtky a podáváme.

Recept na dušený špenát s lučinou je určen pro 2 osoby. Chutná opravdu dobře a snesou ho i ti, kteří jinak špenát nemusí.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený špenát s lučinou

Zpět na recept