Vaření.czReceptyDušený špenát s lučinou

Dušený špenát s lučinou

Další z mých vlastních receptů, jak tradiční pokrm vylepšit. Žádné mléko, žádné vejce ani mouka k zahušťování.


4.09x
35 min

Ingredience

4-5 stroužkůčesnek
1 lžičkamajoránka
1-2 lžičkyvegeta
1 kscibule
2 ksbrambory
0.5 lžičkymletý černý pepř
1 balíčekmražený špenátový protlak
1.5 lžícetamari
1 kostkalučina (100g)

podle potřeby

olivový olej
horká voda

na ozdobu

vejce natvrdo

Postup přípravy

Špenátový protlak necháme trochu povolit. Mezitím oloupeme cibuli, brambory a česnek, cibuli nasekáme na kostičky, brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce uvaříme natvrdo. Protlak dáme do středního hrnce, zalijeme horkou vodou a při střední teplotě a za občasného míchání necháme rozpustit. Přidáme tamari a vegetu. Mezitím si v dalším hrnečku na troše olivového oleje osmahneme cibulku s nastrouhaným bramborem, jen krátce, ochutíme černým pepřem. K již prohřátému špenátu přidáme bramborovo-cibulovou směs, chvíli povaříme, přidáme lučinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Opět povaříme. Nakonec vmícháme prolisované stroužky česneku, majoránku a už stačí jen 5 minut prohřát a probublat. Celková tepelná příprava je maximálně 25 minut. Dušený špenát s lučinou rozdělíme do dvou talířků nebo misek, přidáme uvařené vejce, které jsme po oloupání rozkrojili na čtvrtky a podáváme. Recept na dušený špenát s lučinou je určen pro 2 osoby. Chutná opravdu dobře a snesou ho i ti, kteří jinak špenát nemusí.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušený špenát s lučinou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena