Vaření.czReceptyDušené vepřové kousky na česneku

Dušené vepřové kousky na česneku

Vyzkoušejte snadný recept na hlavní chod z dušené vepřové krkovičky s chutí česneku, který zvládnou i začínající kuchtíci.


5.03x
75 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
1 lžičkamáslo
1 kscibule
600 gvepřová krkovice bez kosti

podle chuti

sůl
3 špetkydrcený kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

150-200 mlvývar

na obalení

hladká mouka

na ozdobu

naťová cibulka

Postup přípravy

Libovou vepřovou krkovici nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Na horkém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak přidáme kousky masa, které za stálého míchání necháme zatáhnout. Opečené maso podlijeme vývarem, ochutíme špetkou pepře a drceného kmínu a zakryté na mírném ohni dusíme doměkka. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme na požadovanou hustotu a můžeme servírovat. Dušené vepřové kousky na česneku rozdělíme na porce a servírujeme s dušenou rýží nebo bramborovým knedlíkem. Zdobíme jemně nasekanou naťovou cibulkou a podáváme jako hlavní chod.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené vepřové kousky na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena