Dušené vepřové kousky na česneku

Vyzkoušejte snadný recept na hlavní chod z dušené vepřové krkovičky s chutí česneku, který zvládnou i začínající kuchtíci.


5.03x
75 min
1×

Postup přípravy

Libovou vepřovou krkovici nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno.

Na horkém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak přidáme kousky masa, které za stálého míchání necháme zatáhnout. Opečené maso podlijeme vývarem, ochutíme špetkou pepře a drceného kmínu a zakryté na mírném ohni dusíme doměkka. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zahustíme kouskem másla obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme na požadovanou hustotu a můžeme servírovat.

Dušené vepřové kousky na česneku rozdělíme na porce a servírujeme s dušenou rýží nebo bramborovým knedlíkem. Zdobíme jemně nasekanou naťovou cibulkou a podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené vepřové kousky na česneku

Zpět na recept