Dušené okurky s rajčaty, které jsou zjemněné kysanou smetanou a provoněné koprem.
Hodnocení
2.9
/ 5 (636x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
- -
petrželka
500 g
rajčata
- -
tuk
1 ks
cibule
30 g
kopr
250 ml
kysaná smetana
- -
polohrubá mouka
90 g
anglická slanina
500 g
okurka salátová
Postup přípravy
Okurky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na menší kousky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, podusíme s drobně nakrájenou cibulí a zelenou petrželkou, přidáme stejnou váhu (jako okurek) loupaných rajčat překrojených na polovinu, jemně posekaný kopr. Když okurky zesklovatí zalijeme na ně kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali 2 lžíce polohrubé mouky, povaříme a podáváme buď jako příkrm k masu nebo s vařenými brambory.