Dušené okurky

Dušené okurky s rajčaty, které jsou zjemněné kysanou smetanou a provoněné koprem.


2.9636x
35 min

Postup přípravy

Okurky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na menší kousky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, podusíme s drobně nakrájenou cibulí a zelenou petrželkou, přidáme stejnou váhu (jako okurek) loupaných rajčat překrojených na polovinu, jemně posekaný kopr. Když okurky zesklovatí zalijeme na ně kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali 2 lžíce polohrubé mouky, povaříme a podáváme buď jako příkrm k masu nebo s vařenými brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené okurky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.