Dušené červené zelí 1

Recept na dušené červené zelí vhodné ke zvěřině. Sádlo, hovězí vývar a jalovec dodají zelí specifickou chuť.


4.235x
25 min
6×

Postup přípravy

Do hrnce dáme sterilované červené zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu.

Po 15-ti minutách na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme dvěmi polévkovými lžícemi hladké mouky. Zásmažku vlijeme do hrnce se zelím a ještě 5 - 10 minut za intenzivního míchání vaříme.

Dušené červené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.
user-icon

autor Jiřina K


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené červené zelí 1

Zpět na recept