Vaření.czReceptyDušená zvěřina s pohankovou kaší

Dušená zvěřina s pohankovou kaší

Výborný recept na zimní dny s delší přípravou kvůli marinování.


4.04x
90 min

Ingredience

0.5 kscibule
1 ksmrkev
2 lžíceolivový olej
500 mlmasový vývar
1 řapíkřapíkatý celer
20 grajčatové pyré
600 gsrnčí kýta

marináda

2 stroužkyčesnek
0.5 kscibule
1 snítkarozmarýn
6 kuličekjalovec
4 listyšalvěj
2 ksbobkový list

příloha

1 lžícesůl
1 lvoda
1 lžíceolivový olej
150 gkukuřičná mouka
100 gpohanková mouka

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

50 gmáslo
500 mlčervené víno suché

Postup přípravy

Srnčí maso opláchneme pod studenou vodou a jemně osušíme. Maso vložíme do mísy a zalijeme červeným vínem. K masu přidáme půlku cibule nakrájenou na plátky, bobkový list, šalvěj, rozmarýn, česnek a drcený jalovec. Mísu s masem a marinádou přikryjeme potravinářskou folií a necháme alespoň na 12 hodin marinovat. Do většího hrnce s troškou olivového oleje a másla vložíme najemno nasekanou mrkev, celer a cibuli. Orestujeme a vložíme maso bez marinády. Marinádu procedíme. K zelenině přidáme jeden lisovaný česnek a zeleninu přidáme do hrnce k masu. Dobře promícháme a necháme vařit. Podléváme po menších částech červeným vínem z marinády. Po 10 minutách můžeme přidat rajčatové pyré ochucené pepřem a solí. Vaříme pomaličku alespoň 2 hodiny s občasným podlévání červeného vína, stále z marinády. Mezitím máme čas připravit si pohankovou kaši. Mouky dobře promícháme. Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 1 litr osolené vody. Přidáme lžíci olivového oleje a jakmile voda vře, pomalu a za stálého míchání vsypeme promíchané mouky. Mícháme rychle, ať nemáme žádné hrudky. Měkkou zvěřinu vyjmeme z hrnce. Vyjmeme i bobkový list, případné snítky rozmarýnu a zbytek koření. Ponorným mixerem rozmixujeme šťávu do hladkého krému a pomalu přidáváme provařený vývar. Zvěřinu nakrájíme na malé kostky a dobře promícháme s rozmixovanou omáčkou. Pro hezkou prezenci můžeme pohankovou kaši vložit do hodně vymazané kroužkové formy, dobře přitlačit a obrátit na tác či talíř. Doprostřed pohankové kaše můžeme upravit nakrájené maso a ozdobit omáčkou. Dušenou zvěřinu s pohankovou kaší podáváme teplé jako sytý hlavní chod.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušená zvěřina s pohankovou kaší

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena