Dušená zelenina s hráškem

Ve spíži jsem našla jen papriku, pórek a sterilovaný hrášek. A protože zelenina mnohdy stačí, i z tak mála surovin vznikl dobrý hlavní chod. Vegetariánský recept.


3.45x
30 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kspórek
2 špetkylibeček
1 lžíceolivový olej
2 ksčervená kapie
1 konzervasterilovaný hrášek
3 ksbílá paprika
2 lžícejemná hořčice

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Připravíme si zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriky také očistíme a nakrájíme na nudličky. Hrášek otevřeme, ale vodu si necháme na podlití leča. Na oleji nejprve osmahneme pórek. Když chytne barvu, podlijeme ho trochou vody, přidáme papriku, osolíme, opepříme a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit, dokud nám paprika trochu nezměkne. Poté přidáme hrášek i s vodou, podle potřeby ještě více podlijeme, přidáme oloupaný stroužek česneku, libeček a znovu krátce podusíme. Nakonec dušenou zeleninu zahustíme hořčicí, prohřejeme a odstavíme. Dušenou zeleninu s hráškem podáváme jako čistě zeleninový hlavní chod. Můžeme přikusovat pečivo. Podušenou zeleninu můžeme také vmíchat do uvařené rýže.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená zelenina s hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena