Vaření.czReceptyDrštková houbová polévka

Drštková houbová polévka

Kotrč má příjemnou moučnou, téměř oříškovou chuť. Plně nahradí pravé dršťky.


3.414x
60 min
3×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
2 lžícemajoránka
1 kscibule
2 lžícesádlo
1-1 lvývar z masoxu
1 lžičkasekaná petrželka
0.5 lžičkymletý pepř
3 lžícehladká mouka
1 lžícemletá paprika
500-600 gkotrč

Postup přípravy

Kotrč musíme několikrát propláchnout, abychom ho zbavili drobných nečistot a jehličí ze všech záhybů. Očištěný nakrájíme na plodnice a dusíme asi 20 minut ve 2 l vody s majoránkou a petrželkou. Pak houby vyndáme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Za stálého míchání přidáme koření i sůl. Jíška nám s kořením ztmavne. Postupně přiléváme vývar, který můžeme nahradit i zeleninovým, a 20 minut ji provaříme. Nakonec vmícháme kotrč a prohřejeme. Podáváme na talíři zdobené snítkou kadeřavé petrželky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drštková houbová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena