Vegetariánská dršťková polévka

Dršťková i pro vegetariány, recept na polévku z hlívy ústřičné, zeleniny a spousty koření.


4.610x
30 min
2×

Postup přípravy

Připravíme si veškeré suroviny na polévku. Jednu větší cibuli po oloupání nakrájíme na kostičky. Hlívu natrháme po vláknech na nudličky asi půl cm široké, delší překrájíme asi na 5 cm. Očistíme si kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a nakrájíme na nudličky asi půl cm.

Cibuli osmažíme dorůžova na rozpáleném oleji, přidáme hlívu, necháme vypařit vodu a zasypeme polovinou polévkové lžíce sladké a kávovou lžičkou pálivé papriky, přidáme kmín podle chuti. Základ na vegetariánskou dršťkovou zamícháme, necháme chvilku zpěnit a zalijeme horkou vodou. Pokud dršťkovou polévku nepřipravujeme pro vegetariány, můžeme místo vody použít masový vývar. Přidáme připravenou kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme, zasypeme hrstkou v dlaních promnuté majoránky a necháme chvíli vařit. Pak dršťkovou zahustíme hotovou nebo připravenou jíškou. Přidáme prolisovaný česnek a povaříme, až je vše měkké. Polévku dochutíme podle potřeby a chuti.

Na talíři zasypeme vegetariánskou dršťkovou polévku zelenou petrželkou nebo libečkem a podáváme nejlépe s pečivem.
user-icon

autor Kajoušek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánská dršťková polévka

Zpět na recept