Drožďová pomazánka Richard

Recept na noblesní drožďovou pomazánku podle Richarda z Hostimi, kterou nadchnete každého hladového hosta.


4.884x
20 min
5×

Postup přípravy

Cibuli nasekáme nadrobno, špekáčky nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Vejce uvaříme natvrdo a potom nakrájíme. Okurku nakrájíme nadrobno a čerstvou kudrnku nasekáme na jemno.

Cibuli zpěníme na malém množství oleje společně s nakrájenými špekáčky, zlehka orestujeme a odstavíme. Na oleji zpěníme kvasnice, zahustíme strouhankou a ochutíme česnekem. Obě směsi spojíme dohromady a necháme vychladnout.

V míse vyšleháme máslo, přidáme vychladlou směs, nakrájená vejce, hořčici, nakrájené okurky, nasekanou kudrnku, sůl a pepř podle chuti a vše dobře promícháme vidličkou či metlou.

Drožďovou pomazánku necháme dostatečně vychladnout v lednici. Namažeme na čerstvé pečivo a lehce zasypeme strouhaným sýrem (čím zralejší, tím lepší), ale můžeme si natřít i slané crackery. Výborně se pak chutě snoubí s křehkou svěží zeleninovou oblohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drožďová pomazánka Richard

Zpět na recept