Drožďová polévka

Droždí je velmi prospěšné lidskému organismu. Proto je i drožďová polévka čas od času potřeba.


3.594x
35 min
5×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Mrkev očistíme, omyjeme a hrubě nastrouháme. Hrášek necháme na sítu okapat.

Na tuku zpěníme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání osmažíme. Potom přidáme mouku, znovu opražíme a nakonec vsypeme papriku.

Takto připravený základ zalijeme vodou, vložíme mrkev, osolíme, opepříme a vaříme, dokud mrkev nezměkne.

Do hotové polévky přidáme hrášek a petrželku. Drožďovou polévku jen prohřejeme a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drožďová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká