Drotárské karbanátky

Recept na karbanátky od neznámého drotáře.


4.660x
0

Ingredience

sůl
3 ksvejce
strouhanka
1 dlmléko
1 kshouska
80 grýže
500 ghovězí maso
mletý černý pepř
vepřové škvařené sádlo

Postup přípravy

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Housku pokrájíme a zvlhčíme mlékem. Maso nakrájíme a pomeleme spolu s namočenou houskou, z níž vymačkáme přebytečné mléko, dáme do mísy. Přidáme rýži, vejce a vše ochutíme mletým pepřem, osolíme a dobře vymícháme. Z hmoty tvarujeme karbanátky. Drotárské karbanátky obalujeme ve strouhance a zvolna smažíme na rozpáleném vepřovém sádle. Můžeme použít rostlinný olej, ale sádlo je chutnější. Drotárské karbanátky podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší jsou brambory nebo kaše.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drotárské karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena