Drkotina z vepřových nožiček

Drkotina nebo jinak tlačenka z vepřových nožiček, která zachutná každému a stojí zato ji vyzkoušet.


3.815x
160 min

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme 1,5l studené vody do ní přidáme vepřové nožičky, plecko,
mrkev, celer, cibuli, česnek, nové koření, celý pepř a osolíme, dáme vařit a vaříme asi 2 hodiny až jde maso od kosti. Potom vyndáme nožičky a plecko, necháme schládnou.

Vývar scedíme a odstavíme na potom. Mezi tím si nakrájíme na drobno vařenou mrkev a sterilovanou okurku. Až maso vychladne nožičky obereme a umelme na mlýnku s hrubšími otvory. Plecko nakrájíme na malé kousky přidáme pokrájenou mrkev a okurku opepříme a pokud bude třeba dosolíme.

Přidáme podle potřeby 2 až 3 dcl vařícího vývaru a vše promícháme. Nyní nalijeme do plastových vaniček nebo misek urovnáme povrch a necháme nejlépe do druhého dne vychladnou.

Podáváme pokapané citronem nebo octem dle chuti možno přidat i syrovou cibuli s čerstvým chlebem. Přeji dobrou chuť.
user-icon

autor m.polo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drkotina z vepřových nožiček

Zpět na recept