Kynuté těsto s pudingem a ovocem. Recept na sladké jednohubky.
Hodnocení
4.6
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Mléko250 ml
Citron1/2 ks
Cukr krystal50 g
Polohrubá mouka500 g
Máslo ( nebo tuk )75 g
Droždí (42g)1 kostka
Krém
Mléko500 ml
Cukr krystal3 lžíce
Vanilkový cukr1 balíček
Vanilkový pudinkový prášek2 balíčky
Na potření
Rozpuštěné máslo60 g
Náplň
Meruňky nebo švestky
Postup přípravy
Těsto: Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme vykynout v teple.
Mouku smícháme se solí, přidáme rozpuštěné máslo nebo tuk, citronovou kůru, vajíčko, vykynutý kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Jestliže těsto lepí, přidáme trochu mouky.
Těsto necháme v teple asi hodinku vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 půlky a vyválíme na pomoučněném vále, potřeme rozpuštěným máslem a zavineme jako roládu.
Obě rolády necháme v chladu 30 minut odpočinout.
Pak rolády pokrájíme na kolečka o síle 1,5 cm, položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme asi ještě 5 minut odpočívat.
Krém: Když dáme rolády na 30 minut odpočinout, připravíme si pudink z mléka, cukru, vanilkového cukru a 2 pudinkových prášků.
Vlažný pudink dáme do zdobičky na dorty a na každé kolečko nastříkáme do středu pudinkový krém a na to uložíme půlku meruňky nebo švestky.
Dračí oka dokola potřeme vejcem a pečeme při teplotě 200 °C asi 16 minut.