Dorůžova pečený hřbet muflona na másle

Recept na dorůžova pečený hřbet muflona na másle s čerstvým tymiánem, s gratinovaným bramborovým pyré, karamelizovanými kaštany a ostružinovým demi-glass.


3.79x
30 min

Postup přípravy

Pečlivě očištěný, odblaněný a kostí zbavený hřbet muflona potřeme olivovým olejem a opepříme. Posypeme ho otrhanými lístečky čerstvého tymiánu a necháme odležet.

Tepelná úpravu hřbetu zabere pouze pár minut, proto si připravíme nejprve obě přílohy a omáčku, které můžeme po dobu potřebnou pro úpravu masa udržet teplé.

Na rozpálenou pánev pokapanou olivovým olejem vložíme maso a zprudka ho opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme kostičku másla a vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Hřbet z muflona pečeme přibližně 10 minut. Aby hřbet zůstal uvnitř krásně růžový, nesmí teplota uprostřed přesáhnout 54 °C. Stav propečení můžeme kontrolovat vpichovým teploměrem, sondou, kterou dnes již některé trouby bývají vybaveny anebo ti zkušenější jen hmatem. Po vytažení z trouby necháme hřbet z muflona ještě několik okamžiků odpočívat. Teprve potom maso nakrájíme a osolíme mořskou solí Maldon.

Dorůžova pečený hřbet muflona na másle podáváme s ostružinovým demi-glace, karamelizovanými kaštany a pečeným bramborovým pyré.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dorůžova pečený hřbet muflona na másle

Zpět na recept