Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme se 100 g moučkového cukru a horkou vodou. Přimícháme mouku a prášek do pečiva. Opatrně spojíme se sněhem, který jsme vyšlehali se zbylými 100 g cukru. Těsto vlijeme do velké dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Na krém uvaříme pudink a necháme jej vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a kávou. Postupně zašleháme vychladlý pudink.
Upečenou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Podélně ji rozkrojíme na tři části, korpusy pokapeme kávou, pomažeme krémem a zase spojíme. Krém natřeme i z venku, postříkáme čokoládou, aby vznikla jako struktura košíčku, dáme na chvíli ztuhnout, pak teprve bábovku obrátíme užší stranou dolů.
Marcipán obarvíme podle vlastní fantazie a tvoříme kytičky. Dají se i koupit hotové. Jen na ouško je potřeba marcipánová hmota, na to ouško stačí jedno kupované balení o váze asi 100 g. Aby ouško dobře drželo tvar, omotala jsem ten marcipán kolem drátu a teprve potom do dortu zapíchla.
Dort košík můžeme zdobit podle vlastní fantazie. Místo kytiček by se v létě určitě dalo použít čerstvé ovoce. Košíček plný jahod by asi vypadal nádherně, i když pak by možná nebylo od věci udělat jiný než kávový krém.
Dort košík dáme ztuhnout do chladu a pak už můžeme slavit.