Domácí žervé

Naprosto jednoduchý recept na vynikající zdravé domácí žervé bez konzervantů a éček - dobrota za pár korun.


4.482x
15 min

Ingredience

1.5 lžičkysůl
1 hrstpažitka
800 gzakysaná smetana
200 gsmetana ke šlehání

Postup přípravy

V míse smícháme zakysanou smetanu se smetanou ke šlehání a pořádně promícháme. Přidáme sůl, nasekanou pažitku a znovu důkladně promícháme. Žervé můžeme kombinovat se spoustou koření a bylinek, takže je zcela na naší chuti a fantazii, jak si žervé ochutíme. Připravíme si síto, které vysteleme čistým plátýnkem tak, aby jeho konce přesahovaly přes horní okraj síta a vlijeme naši smetanovou směs. Pod síto umístíme misku dostatečné velikosti tak, aby nám do něj odkapávala syrovátka. Překryjeme utěrkou či potravinářskou fólií a necháme v lednici minimálně 24 hodin odstát. Poté žervé uložíme do uzavíratelných nádob a jen koukáme, jak během krátké chvíle zmizí ve spokojených strávnících. Domácí žervé skvěle chutná na všech druzích pečiva a lze kombinovat s dalšími sýry, šunkou, zeleninou, ovocem, uzeninami atd.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí žervé

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena