Vaření.czReceptyDomácí žampionová pizza s těstem z domácí pekárny

Domácí žampionová pizza s těstem z domácí pekárny

S domácí pekárnou a tímto receptem si může na žampionovou pizzu troufnout každý.


3.37x
45 min

Ingredience

2 lžícemáslo
150 ganglická slanina
5 lístkůčerstvá bazalka
200 gčerstvé žampiony

těsto

20 golej
1 lžičkasůl
130 gvoda
0.5 lžičkycukr moučka
250 ghladká mouka
1 lžičkasušené droždí

podle chuti

1 lžícebazalka
1 lžíceoregano

na potření

2 lžíceolivový olej
2 lžícerajský protlak

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a vsypeme mouku, do které uděláme důlek, nasypeme droždí a zaprášíme ho cukrem. Pekárnu zapneme na program těsto a necháme zpracovat a vykynout. Mezitím oloupeme žampiony a nakrájíme na silnější plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, žampiony na něm osmahneme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou měkké, vyjmeme je na talíř a necháme oschnout. Z vykynutého těsta vyválíme tenkou placku, kterou dáme na plech vyložený pečícím papírem. Lehce ji potřeme olivovým olejem a rajským protlakem. Rovnoměrně posypeme oreganem a bazalkou. Na takto připravený základ rovnoměrně rozložíme plátky anglické slaniny a nakonec poklademe vychladlými žampiony. Troubu předehřejeme na 170° C. Plech s pizzou vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut. Poté jej vyjmeme, pizzu posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 10 minut zapéct. Před podáváním žampionovou pizzu s těstem z domácí pekárny posypeme čerstvou nasekanou bazalkou.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí žampionová pizza s těstem z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena