Domácí vepřový aspik

Recept na chutnou večeři z vepřového kolena.


4.213x
90 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve vepřové koleno svaříme, vodu vylijeme. Děláme to proto, aby aspik zůstal čirý. Pak koleno vaříme s kořením doměkka. Používám tlaková hrnec - koleno vařím 1 hodinu.

Zvlášť si uvaříme jazyk a srdce. Po uvaření maso nakrájíme na kostky a dáme zpět do vývaru z kolene. Do základu aspiku přidáme polévkovou vegetu a želatinu. Domácí vepřový aspik přelijeme do formy, které chceme a necháme do druhého dne ztuhnout.

Domácí vepřový aspik podáváme s cibulí a chlebem.
user-icon

autor kutilkova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí vepřový aspik

Zpět na recept