Klasika studené kuchyně: Vajíčková pomazánka vždycky zmizí nejrychleji
Uvařit vejce a připravit z nich pomazánku je snadné a rychlé. Proto ji často podáváme k večeři i ve svačinách. Velkou parádu s ní uděláme vždy, když tzv. „nemáme doma nic k jídlu". Potěšíte s ní totiž většinu strávníků, pokud ne rovnou všechny. Co do vajíčkové pomazánky patří? Čím ji můžeme obohatit, jak ji vylepšit a obejdete se bez majonézy? Všechny odpovědi máme.

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.

Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.

Autor:Richard Novák


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena