Domácí šestizrnný chléb

Recept na výborný domácí chléb, na který budeme potřebovat přírodní kvásek.


4.25x
150 min

Postup přípravy

Šestizrnnou směs zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Ráno směs scedíme a necháme okapat.

Droždí rozmačkáme vidličkou a promícháme s cukrem. Oba druhy mouky smícháme v míse se solí a chlebovým kořením. Přidáme kvásek, rozmíchané droždí, půl litru vody a prohněteme. Musí nám vzniknout hladké těsto. Do těsta zapracujeme zrníčkovou směs a najemno nadrcené vlašské ořechy (nemusí být). Těsto přikryjeme a necháme v teple asi 45 minut kynout.

Těsto na chléb dáme do formy, v teple necháme ještě dalších 30 minut kynout. Povrch těsta nařízneme a poprášíme moukou.

Domácí šestizrnný chléb vložíme do trouby a při 200 °C pečeme přibližně 50 minut. Na dno trouby nezapomeneme postavit misku s vodou.

Domácí šestizrnný chléb podáváme jako přílohu, ale skvěle chutná i samotný.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí šestizrnný chléb

Zpět na recept