Domácí pomazánka jako od babičky

Recept na výbornou domácí pomazánku, která se dá také snadno připravit z toho, co dům dal. Ale u nás doma máme nejradši verzi, kterou vám prozradím právě teď.


2.822x
30 min

Postup přípravy

Vezmeme velkou mísu a připravíme si všechny ingredience. Výjimkou je romadur, který je potřeba nechat několik hodin povolit. Mně se osvědčilo zavřít romadur do sklenice a nechat v nejteplejší místnosti půl dne.

Začneme míchat kečup a paštiku. Paštiku vybíráme podle chuti, jakou máme rádi. Přidáme třenou nivu, tatarku a majonézu. Pokud chceme, aby pomazánka byla poněkud luxusnější, pak můžeme přidat i dijonskou hořčici nebo lososovou pastu. Já mám ráda obojí. Důkladně smícháme, až má naše pomazánka jednolitou barvu.

Když jsou ingredience dobře promíchané, přidáme povolený romadur, který dodá pomazánce pořádnou chuť. Do pomazánky můžeme nasypat i oblíbenou směs koření nebo bylinek. Já přidala tentokrát sušené bylinky (bazalku a tymián).

Domácí pomazánku jako od babičky necháme odležet v lednici aspoň hodinu a podáváme na chlebu nebo na housce. Pomazánku dozdobíme podle fantazie, například rajčátkem. Vegetariánská verze je jednoduše bez paštiky a losové pasty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí pomazánka jako od babičky

Zpět na recept