Domácí pařížský salát

Recept na salát, který je vhodný pro slavnostní chvíle.


4.028x
60 min
1×

Postup přípravy

Tavený sýr, vejce, mléko, hořcici a mletý pepř vložíme do mixéru a dáme mixovat. Poté za stálého mixováni přiléváme, velmi velmi pomalu, olej - tak vytvoříme majonézu do salátu. Olej přiléváme do chvíle, kdy nám majonéza zhoustne.

Mixovanou majonézu stále při dolévání oleje sledujeme, nesmíme prošvihnout dobu, kdy je hustá, jinak už ji nikdy nezahustíme. Majonézu dáme zchladit do lednice po dobu přípravy dalších přísad salátu.

Dietní salám si nakrájíme na proužky, okurky a vejce natvrdo nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme na opravdu jemné kostičky. Všechny nakrájené přísady a sterilovaný hrášek vmícháme do majonézy. Znovu dáme vychladit.

Domácí pařížský salát podáváme s pečivem.
user-icon

autor Miška P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí pařížský salát

Zpět na recept