Recept na skvělý domácí vlašský salát z kvalitních surovin, který může být exkluzivní svačinou nebo pomazánkou na sváteční chlebíčky.
1 lžička | sůl |
120 g | majonéza |
2 lžíce | dijonská hořčice |
300 g | měkký salám |
1 lžíce | balzamikový ocet |
1 lžička | worcestrová omáčka |
1 lžíce | třtinový cukr |
130 g | bílý jogurt |
300 g | zeleninová směs na salát |
150 g | vařené salátové brambory |
podle chuti | |
---|---|
barevný pepř |
Salátové brambory uvaříme v celku ve slupce. Poté oloupané a dobře vychlazené brambory nakrájíme na kostičky. Přidáme okapanou zeleninovou směs na salát (mrkev, celer, hrášek sterilovaný ve sladkokyselém kořeněném nálevu) a oloupaný a na nudličky krájený měkký salám. Vše důkladně promícháme s řeckým jogurtem a majonézou ochucenou dijonskou hořčicí, balsamikovým octem, třtinovým cukrem, barevným mletým pepřem, worchestrem a solí. Vlašský salát promícháváme vždy jemně a pomalu, abychom zachovali celistvou konzistenci všech surovin. Vlašský salát podáváme jako svačinu s čerstvým pečivem, nebo jej používáme k pomazání jednohubek či svátečních chlebíčků.
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena