Domácí ochucená lučina

Tato ochucená lučina musí chutnat snad každému. Odzkoušeno podle receptu pana Hrušky.


4.36x
15 min
1×

Ingredience

2 kelímkybílý jogurt
1 kelímeksmetana ke šlehání

podle chuti

sůl
pažitka

Postup přípravy

V jedné míse smícháme dva velké bílé jogurty a jednu smetanu ke šlehání. Podle chuti přisolíme troškou soli. Lučinu můžeme ochutit tím, co máme rádi, například nakrájenou pažitkou. Dále vezmeme cedník a nějakou hlubší nádobu. Přes cedník dáme bílé plátýnko, směs nalijeme do cedníku a položíme na nádobu, tak aby syrovátka mohla odkapávat do nádoby. Cedník s nádobou dáme do lednice na 24 hodin. Poté opatrně vyklopíme lučinu na talířek a je hotovo. Domácí ochucenou lučinu namažeme třeba na bramborovo-pivní chleba a je to pohádka.
user-icon

autor Moravanda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí ochucená lučina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena