Domácí ochucená lučina

Tato ochucená lučina musí chutnat snad každému. Odzkoušeno podle receptu pana Hrušky.


4.36x
15 min
1×

Postup přípravy

V jedné míse smícháme dva velké bílé jogurty a jednu smetanu ke šlehání. Podle chuti přisolíme troškou soli. Lučinu můžeme ochutit tím, co máme rádi, například nakrájenou pažitkou.

Dále vezmeme cedník a nějakou hlubší nádobu. Přes cedník dáme bílé plátýnko, směs nalijeme do cedníku a položíme na nádobu, tak aby syrovátka mohla odkapávat do nádoby. Cedník s nádobou dáme do lednice na 24 hodin. Poté opatrně vyklopíme lučinu na talířek a je hotovo.

Domácí ochucenou lučinu namažeme třeba na bramborovo-pivní chleba a je to pohádka.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí ochucená lučina

Zpět na recept