Bramborovo-pivní chléb

Chutný chléb vyzkoušený podle receptu pana Hrušky. Musím říct, že je výborný. Přesvědčte se sami!


4.25x
120 min

Postup přípravy

Začneme tím, že si uvaříme a oloupeme dvě brambory. Potom brambory nastrouháme na jemno. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Jednu menší cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a trošku orestujeme na pánvi s nakrájenou slaninou.

V míse smícháme hladkou mouku, sušené droždí, drcený kmín, sůl, cukr, vlažné pivo, osmaženou cibuli se slaninou, nastrouhané brambory a pořádně vyhněteme ve vláčné těsto. Pokud nemáme sušené kvasnice, můžeme použít kostku čerstvého droždí. Z těsta vytvoříme bochánek, který necháme v míse pod utěrkou na teplém místě 1 hodinu kynout.

Po hodině těsto na vále vytvarujeme na pěkný bochánek a necháme na pomoučněném plechu ještě půl hodiny kynout. Po vykynutí uděláme ve středu bochánku ostrým nožem malý křížek, ale není nutný.

Troubu vyhřejeme na 210 °C. Pecen před vložením do trouby slabě potřeme slanou vodou a potom už jen pečeme. Nejprve 10 minut při 210 °C, potom snížíme teplotu na 175 °C. Pečeme přibližně 1 hodinu. Po vytažení potřeme chléb opět slanou vodou a necháme vychladnout.

Bramborovo-pivní chléb podáváme podle chuti k různým pokrmům.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborovo-pivní chléb

Zpět na recept