Není nad domácí těstoviny. Tyhle nudle mají krásně žlutou barvu a nejlépe chutnají na sladko. Recept zvládne každý.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Žloutek4 ks
Voda4 lžíce
Hrubá mouka360 g
Ostatní
Máslo100 g
Slunečnicový olej2 lžíce
Mletý mák100 g
Podle chuti
Cukr moučka
Postup přípravy
Hrubou mouku propracujeme se žloutky, špetkou soli a vodou. Připravíme tak hladké a pevné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odležet při pokojové teplotě.
Těsto rozválíme na tenké pláty, uložíme na utěrky a necháme proschnout.
Pláty těsta položíme na sebe a pomocí ostrého nože rozkrájíme na široké nudle.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, mírně ji osolíme a přilijeme olej. Vsypeme nudle a vaříme asi 8 minut, poté je pomocí děrované naběračky vyjmeme a zalijeme cca 20 g rozpuštěného másla.
Domácí nudle rozdělíme na porce, polijeme zbylým máslem, posypeme mákem a pocukrujeme. Podáváme jako sladký hlavní chod.