Domácí nakládaná řepa

Vyzkoušejte recept na nakládanou pikantní červenou řepu s křenem.


4.633x
90 min

Postup přípravy

Bulvy řepy důkladně omyjeme a ve vodě uvaříme do poloměkka. To trvá podle velikosti řepy asi 30 - 40 minut. Pak bulvy zchladíme pod studenou vodou, oloupeme je a pomocí kulaté lžičky vykrájíme kuličky. Oloupaný křen nakrájíme na tenké plátky.

Z vody, octu, soli, cukru a kmínu připravíme nálev, který jen krátce povaříme.

Kuličky řepy a plátky křenu naskládáme do čistých sklenic, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 90 °C přibližně 15 minut.

Domácí nakládanou řepu s chutí křenu podáváme jako přílohu k hlavním chodům, ale klidně i samostatně jako pikantní chuťovku.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí nakládaná řepa

Zpět na recept