Domácí nakládaná řepa

Vyzkoušejte recept na nakládanou pikantní červenou řepu s křenem.


4.633x
90 min

Ingredience

1 kgčervená řepa
1 ksmalý křen

nálev

50 gcukr
1 lžičkasůl
500 mlvoda
150 mlčervený vinný ocet
0.5 lžičkymletý kmín

Postup přípravy

Bulvy řepy důkladně omyjeme a ve vodě uvaříme do poloměkka. To trvá podle velikosti řepy asi 30 - 40 minut. Pak bulvy zchladíme pod studenou vodou, oloupeme je a pomocí kulaté lžičky vykrájíme kuličky. Oloupaný křen nakrájíme na tenké plátky. Z vody, octu, soli, cukru a kmínu připravíme nálev, který jen krátce povaříme. Kuličky řepy a plátky křenu naskládáme do čistých sklenic, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 90 °C přibližně 15 minut. Domácí nakládanou řepu s chutí křenu podáváme jako přílohu k hlavním chodům, ale klidně i samostatně jako pikantní chuťovku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí nakládaná řepa

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena