Filet z lososa i s kůží omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V napařovacím hrnci přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, kuličkami koriandru a citronovou kůrou vaříme asi 3 minuty.
Na připravený vývar položíme pařák s lososem, zakryjeme poklicí a zvolna v páře lososa podusíme doměkka. Vychladlou rybu zbavíme kůže a v misce rozmělníme vidličkou na kousky, které ochutíme citronovou šťávou a promícháme s jogurtem a majonézou. Losový krém podle chuti osolíme a opepříme a necháme v chladu rozležet.
Domácí lososový krém mažeme na plátky veky, zdobíme plátkem citronu, petrželkou a majonézou a podáváme jako chuťovku. Lososový krém můžeme servírovat v mističkách na listech salátu a podávat s opečeným toastem jako předkrm.