Domácí lečo s cuketou je skvělá, rychlá a pro léto typická pochoutka, oblíbená k večeři i k obědu, za tepla i za studena, s pečivem, ale i s jinou přílohou. Pokud začínáte pociťovat přebytek plodin, jako jsou rajčata, papriky a v našem případě také cukety, lečo je další skvělý způsob, jak si je užít a nestrávit u plotny půl dne.
Lečo jako od maďarské babičky: Není jediný správný recept. Zkuste ho s klobásou, cuketou i bez vajec
Léto bez leča? Ani náhodou! Tohle jednoduché jídlo patří mezi stálice české kuchyně. Oblíbené jsou klasické verze jen z rajčat a paprik, i varianty s klobásou nebo cuketou. Lečo zkrátka není jenom jedno. Vysvětlíme také, jak ho připravit a čím se liší od shakshuky nebo ratatouille
Rychlé obědy z cukety: Co uvařit, abyste si opravdu pochutnali?
Možná si nevíte rady, jak s úrodou cuket co nejlépe naložit. Kromě polévky a oblíbených placiček, lze cuketu zakomponovat do spousty pokrmů - zapéct ji, přidat do rizota, naplnit, ale také z ní připravit masové lasagne nebo chutný paprikáš.
Autor:Veronika







Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena