Domácí kynuté rohlíky

Výborně pečivo pro přípravu v domácí pekárně.


5.013x
90 min

Ingredience

1.5 lžičkycukr
2 lžičkysůl
1 ksvejce
150 mlmléko
250 ghladká mouka
250 gpolohrubá mouka
2 lžičkysušené droždí
100 gtuk (sádlo, Hera)

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do domácí pekárny a spustíme program příprava těsta, po vykynutí znovu propracujeme. Z těsta vytvoříme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech a necháme znovu kynout 30 - 40 minut. Potom potřeme žloutkem, mlékem či vodou a pečeme při 180 °C 15 - 20 minut. Hned po vytažení z trouby přendáme domácí kynuté rohlíky chladnout na mřížku.
user-icon

autor Ivča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kynuté rohlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena