Domácí kremeše

Moučník z listového těsta plněný žloutkovým krémem a politý bílkovou polevou.


4.5179x
120 min
7×

Postup přípravy

Z listového těsta upečeme dvě stejně velké placky, a to následujícím způsobem. Na plech položíme pečící papír, na kterém těsto tence rozválíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horké, řádně předehřáté troubě dozlatova. Stejným způsobem upečeme i druhou placku. Jednu placku, pokud je ještě vlažná, nakrájíme na čtverce - porce. Odložíme stranou a necháme vychladnout. Příprava náplně na domácí kremeše: Oddělíme žloutky od bílků. Ve čtvrtlitrovém hrnku promícháme pudinkový prášek s oběma cukry a rozředíme mlékem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve zbylém mléce rozšleháme žloutky a za stálého míchání, nejlépe ve vodní lázni, přivedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a přiléváme pudink rozpuštěný v mléce. Jakmile krém zhoustne, odstavíme ho z tepla a ještě do horkého vmícháme ušlehaný sníh. Stále pilně mícháme, až je krém hladký a vlažný. Vychladlý krém naneseme na celý plát listového těsta. Navrch poklademe opatrně druhý rozporcovaný plát listového těsta. Nakonec připravíme bílkovou polevu: Pilně třeme bílek s moučkovým cukrem, až vznikne poleva, kterou moučník přelijeme. Domácí kremeše necháme odležet do druhého dne. Rozporcujeme a podáváme ke kávě nebo čaji. Množství krému je určeno k receptu domácí listové těsto. Jednodušší a pohodlnější je zakoupit listové těsto již hotové. V tom případě budeme potřebovat dva balíčky o váze asi 400g.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kremeše

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena