Domácí kanalony se špenátem

Recept na domácí těstoviny se špenátem.


3.02x
75 min

Postup přípravy

Z mouky, trochy vlažné vody a vajec vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na 2 díly. Každý díl těsta velmi tence vyválíme a necháme na utěrkách proschnout. Téměř suché těsto nakrájíme na čtverce 12 x 12 cm a uložíme na pomoučněné utěrky.

Žloutek smícháme s 1 dl husté bešamelové omáčky, jemně rozetřenými sardelkami a rozmrazeným a odkapaným špenátem. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Kanalony uvaříme v osolené vodě, naplníme špenátovou směsí, stočíme do válečků a uložíme do zapékací misky vymazané máslem. Na kanalony nalijeme zbytek bešamelové omáčky zředěné lžící smetany a dáme péct do silně vyhřáté trouby, dokud není povrch zlatavý.

Domácí kanalony se špenátem podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kanalony se špenátem

Zpět na recept