Domácí housky na burgery

Příprava domácích housek na burgery.


4.122x
160 min
1×

Postup přípravy

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přisypeme cukr, droždí a necháme na teplém místě vykynout kvásek.

Do vykynutého kvásku přidáme olej, sůl, jedno vejce, hladkou mouku a dáme do mixeru nejprve na nízký stupeň, poté zvýšíme na střední rychlost. Těsto by se mělo odlepovat od bočnic nádoby, podle potřeby polévkovou lžící přidáváme mouku.

Hotové těsto dáme do olejem vymazané mísy a pod vlhkou utěrkou necháme kynout, až zdvojnásobí objem - cca hodinu a půl.

Připravíme si plech vyložený pečícím papírem.

Na pomoučněnou pracovní desku dáme těsto, které rozřízneme na půl, propracujeme, uválíme váleček těsta a odkrajujeme kousky (na mini housky 1,7 oz na velké 3 oz), uděláme koule, které na plechu zmáčkneme, mezi houskami děláme 2 - 3 cm mezeru. Znovu necháme pod mokrou utěrkou kynout.

Rozpálíme troubu na 180 C°. Nakynuté housky potřeme rozšlehaným vejcem s polévkovou lžící vody, posypeme sezamem a dáme péct na 20 - 25 minut.

Poznámka: Recept vystačí na 13 mini housek nebo 8 velkých housek na hamburgery.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí housky na burgery

Zpět na recept