Domácí fleky s uzeným masem

Recept na domácí těstovinové flíčky, které můžeme připravit s uzeným masem, houbami nebo jinými surovinami podle vlastní chuti.


4.643x
120 min
2×

Postup přípravy

Příprava fleků: Vejce rozšleháme s vodou a vmícháme do prosáté osolené mouky. Vypracujeme hladké, lesklé a suché těsto, které rozdělíme na tři kousky, zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut odpočinout. Potom kousky těsta rozválíme na tenké placky silné asi 2 mm, které necháme alespoň 1 hodinu oschnout. Z takto připravených placek nakrájíme čtverečky nebo nudle.

Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na menší kousky. Vývar naředíme vodou asi na 4 litry tekutiny, přidáme koření a uvedeme k varu. Vmícháme fleky a vaříme 4 - 6 minut. Potom je slijeme a promícháme s uzeným masem. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a spojíme s těstovinami.

Takto připravenou směs na domácí fleky s uzeným masem vložíme do máslem vymazané formy a upečeme v horké troubě dozlatova.

Domácí smetanové fleky s uzeným masem podáváme se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí fleky s uzeným masem

Zpět na recept