Výtečné cibulové kroužky - rychlá chuťovka i plnohodnotné jídlo s přílohou.
3 ks | velká cibule |
směs | |
---|---|
100 g | hladká mouka |
1 špetka | sůl |
2 ks | vejce |
150 ml | mléko |
1 lžička | oregano |
podle potřeby | |
1 hrnek | olej |
Nejprve si připravíme těstíčko, ve kterém budeme cibulové kroužky obalovat a poté smažit. Mouku smícháme se špetkou soli, přidáme žloutky, olej, mléko a koření, poté smícháme. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme půl hodiny odpočívat v chladu.
Nakrájíme si cibuli na silnější kolečka. Do těstíčka po půl hodině přimícháme jeden do tuha ušlehaný bílek.
Cibulové kroužky opatrně namáčíme do těstíčka a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova z obou stran a podáváme samotné jako chuťovku k pivu či vínu nebo s libovolnou přílohou.
Videorecept na ty nejlepší smažené cibulové kroužky, jaké jste kdy jedli!
Vyzkoušejte tuto výbornou chuťovku - opravdu křupavé cibulové kroužky vylepšené slaninou a obalem z rozdrcených tortilla chipsů. Příprava je velmi snadná.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena